Zdrave čokoladne bombice
15:51
Preveč sem bila neučakana, zato sem še danes pripravila te čudovite čokoladne bombice, saj se mi zdijo perfektne za moj prvi recept na tem blogu. Moram poudariti, da ideja ni moja, je pa moj recept, saj sem ga prilagodila glede na sestavine, ki jih imamo doma. Bombice so hitre za pripravo in so popolne za energijski prigrizek med odmorom od učenja, dela...
SESTAVINE:
50g kvinoje
30g mletih ali nasekljanih mandljev (lahko uporabiš kakšne druge oreščke)
žlica chia semen
120g temne ali jedilne čokolade
žlica medu ali sladila po želji (to lahko tudi izpustiš)
žlica kokosovega olja
ščep soli
kokos za povrh
PRIPRAVA:
1. Najprej damo kuhati kvinojo. Prelijemo jo s približno 3dl vode in kuhamo na srednji temperaturi. Občasno premešamo, da se kvinoja ne prime dna posode. Ko je skuhana (potrebuje do 10 minut) jo s pomočjo cedila prelijemo s hladno vodo, da se shladi.
2. Kvinojo nato zmešamo skupaj z mandlji in chia semeni.
3. Čokolado skupaj s kokosovim oljem, medom in soljo stopimo s pomočjo vodne kopeli (na posodo z vrelo vodo postavimo posodo s čokolado in mešamo, dokler se ne stopi).
4. Čokolado polijemo po kvinoji in vse skupaj dobro premešamo.
5. S pomočjo dveh žličk čokoladno maso naložimo v papirnate posodice. Po vrhu posujemo s kokosom.
Pa dober tek, Limonca ;)
SESTAVINE:
50g kvinoje
30g mletih ali nasekljanih mandljev (lahko uporabiš kakšne druge oreščke)
žlica chia semen
120g temne ali jedilne čokolade
žlica medu ali sladila po želji (to lahko tudi izpustiš)
žlica kokosovega olja
ščep soli
kokos za povrh
PRIPRAVA:
1. Najprej damo kuhati kvinojo. Prelijemo jo s približno 3dl vode in kuhamo na srednji temperaturi. Občasno premešamo, da se kvinoja ne prime dna posode. Ko je skuhana (potrebuje do 10 minut) jo s pomočjo cedila prelijemo s hladno vodo, da se shladi.
2. Kvinojo nato zmešamo skupaj z mandlji in chia semeni.
Pa dober tek, Limonca ;)
0 komentarji